Център за човешки ресурси
Търсене:
„Кой е по-по-най” и „Мини мис и мини мистър пролет” в Гърмен

   На 14 април (сряда) и 15 април (четвъртък) община Гърмен, по случай седмицата на празниците, зарадва жителите на общината с организиране на детското шоу „Кой е по-по-най” и състезанието „Мини мис и мини мистър пролет”. На 14 април, на площада пред общинска администрация с. Гърмен, течеше трескава подготовка по организиране на първото по рода си за общината шоу „Кой е по-по-най”. Служителите на книжарници „Фонтата” се погрижиха за украсата на сцената, която очакваше малките жители на общината – от 3 до 7 години, да се качат на нея и да покажат своя талант и артистичност. В шоуто участваха 11 момичета и  7 момчета, които отговаряха на въпросите на кака Венче. Тричленното жури в състав Янка Топалова, Росица Джамбазова и Катерина Коджаманова, бяха много затруднени в избора на мис и мистър „По-по-най”, тъй като всички деца се представиха чудесно и забавляваха жителите на общината със интересни стихчета и песни. За мис „По-по-най” беше избрана Гергана Попангелова, а за неин кавалер – мистър „По-по-най” беше избран най-малкия участник - едва на 3 години – Димитър Марчев. Поощрителни награди получиха Гергана Сиракова, Георгия Татанова, Халиме Сивова, Георги Бакалов и Боби Демерджиев, които се представиха не по-зле от победителите. Наградите бяха осигурени от община Гърмен, както и от спонсори – ЕТ „Ангелина Франгова”, ЕТ „Димитър Тернянов” и книжарници „Фонтана”. След края на представлението всички участници се почерпиха със вкусна торта.

   На следващия ден – 15 април, този път от 16 часа, се проведе конкурса Мини мис и мистър пролет, където участваха деца на възраст над 7 години. Тяхното представяне беше достойно за истински конкурс за Мис и мистър. В паузите между представянията на участниците, имаше изпълнения на състав за народни песни и танци с. Дъбница, група за спортни танци, която представи пред зрителите няколко свои танца, облечени в различни сценични костюми, и група за народни песни -  с. Гърмен, със солистка Елена Пашкулева. Бяха наградени с подаръци и грамота и участниците в организираната по-рано същия ден изложба и рецитал в читалище "Искра". Призът Мини мис пролет спечели Мария Тернявова, а Мини мистър – Иван Сидеров.

   Седмицата на празниците на община Гърмен продължават на 16 и 17 април с първия международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно”, където участие ще вземат както групи от България, така и от Гърция, Македония и Украйна.

   Разнообразие от снимки може да свалите от ТУК
Последна актуализация на 31.10.2012