Център за човешки ресурси
Търсене:
Кметът на общ. Гърмен посрещна новия доброволец от Корпуса на мира

   Кметът на община Гърмен – Ахмед Башев посрещна в кабинета си новия доброволец от Корпуса на мира. Тя се казва Кейти Лю, на 23 години, от Калиспел, щата Монтана, учила е Бизнес и е в България от около 6 седмици. България вече й харесва. В работата й ще я въведе досегашният доброволец – Кали Бърч, която ще остане в община Гърмен до месец октомври, когато ще предаде щафетата на новата си колежка. Като доброволец Кейти Лю ще остане в общината две години.

   Корпуса на мира e независима правителствена агенция на САЩ. Създадена е през 1961 година от президента Джон Кенеди. От 1960 год. повече от 187 000 души са служили в 139 държави. Корпуса на мира има за цел: да подпомага мира, разбирателството между народите, да изпраща доброволци, които да живеят и работят сред хора в страните домакини. Корпуса на мира работи със 70 държави от целият свят, в които и България. Доброволците работят с правителства, училища, неправителствени организации, в среди на образованието и здравеопазването, бизнеса, информационните технологии, земеделието, и с околната среда.

   В страната ни в момента има над 110 активно действащи доброволци от Корпуса на мира. От 1991 г. насам общо над 1 150 доброволци са служили в България. Тук всички доброволци от Корпуса на мира работят за развитие на общините. Те преподават английски език, работят в областта на образованието, младежкото развитие, както и административното развитие на общините.

Последна актуализация на 31.10.2012